Brak komentarzy 26 Odsłon

Dofinansowanie instytucjonalne pozarządowych organizacji ekologicznych na lata 2010/2012

W latach 2010-2012 realizujemy projekt finansowany przez NFOSIGW, zakładający wsparcie organizacji pozarządowych. Projekt zakłada wypracowanie klarownego wizerunku Stowarzyszenia oraz wzmocnienie współpracy z innymi POE, mediami, społeczeństwem, a także poprawę efektywności działań realizowanych przez Stowarzyszenie.

Duży nacisk położony jest na rozwój współpracy z mediami, wzmocnienie widoczności Stowarzyszenia – w szczególności głównych kierunków działań:

–  edukacja ekologiczna dot. m.in. sieci Natura 2000, gospodarki odpadami, prawidłowego gospodarowania i użytkowania wód

–  budowanie partnerstw i współpracy między różnymi sektorami (Partnerstwo dla Bałtyku, Partnerstwo Doliny Dobrej Widawy)

– działania na rzecz promocji rozwoju obszarów wiejskich

– działania na rzecz klimatu i OZE, efektywności energetycznej

– działalność interwencyjna – wsparcie i aktywizacja obywateli

W projekcie przewidziane są m.in. działania dążące do podniesienia kwalifikacji pracowników (kursy doszkalające, szkolenia, warsztaty, udział w konferencjach), opracowanie strategii rozwoju organizacji, opracowanie strategii PR dla Stowarzyszenia, zaprojektowanie i druk zaktualizowanej ulotki przewodniej Stowarzyszenia, przeprowadzenie audytu finansowego, monitoring mediów, zakup sprzętu.

WPISZ KOMENTARZ

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wypełnij wszystkie wymagane pola. *