Brak komentarzy 42 Odsłon

Filmy

mistrzostwa_swiata_w_recykl

„Mistrzostwa świata w recyklingu”

Zabawny, rysunkowy film propagujący segregację śmieci.

Filmy o rybach w Bałtyku

rybki_baltyckieDorsz – książe bałtyckich głebin” >>

Śledź i szprot – srebro Bałtyku” >>

Płastugi – mistrzynie kamuflażu” >>

Łosoś i troć wędrowna – król i królowa Bałtyku” >>

Węgorz” >>

Słodkowodne w słonej wodzie” >>

Wężynka i iglicznia – ryby jak trawy” >>

Węgorzyca – bałtycka żyworódka” >>

Belona – zwiastun lata”,

Babka bycza – pyszna babka”

– to tytuły filmów o rybach, które żyja w Bałtyku. Czy znamy ryby, które pochodzą z naszego morza, w jakim środowisku żyją, jakie mają szanse na przetrwanie w obliczu zanieczyszczenia morza lub zbyt dużych połowów. Zapraszamy do oglądania filmów na stronie http://www.baltyk.org.pl/

Film „Natura procentuje”

natura_procentuje

Film o tym jak łączyć ochronę przyrody i rozwój gospodarczy – na podstawie doświadczeń w Czechach i Austrii.

„…Przyrodnicy, wbrew stereotypom, mogą aktywnie wspierać rozwój gospodarczy. Ochrona przyrody na obszarach Natury 2000 oraz Leadera+ nie przeszkadza w prowadzeniu wielu rodzajów działalności. Jedyny warunek jest taki, żeby aktywność gospodarcza nie szkodziła chronionym gatunkom…”

Film edukacyjny „Przyroda daje prace” –

prezyroda_daje_pracejest adresowany głównie do ludności na obszarach wiejskich i ma na celu promocję proekologicznego rozwoju obszarów wiejskich i zachęcanie rolników do korzystania z programów rolnośrodowiskowych.

Chcemy powiększyć wiedzę na wsi i wśród konsumentów miejskich na ten temat; przełamać myślenie o ochronie przyrody w kategoriach wyłącznie ograniczeń i zagrożeń, a nie szans. Film ma także pokazać, że w ramach programów rolnośrodowiskowych ochrona przyrody może dać dodatkowe środki, a zatem i pracę.

WPISZ KOMENTARZ

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wypełnij wszystkie wymagane pola. *