67 Odsłon

Prawo Rzeki

Portal Monitoring Prawa Środowiskowego jest poświęcony prawu ochrony środowiska ze szczególnym uwzględnieniem prawa ochrony wód. Został powołany jako narzędzie do nadzorowania procesów legislacyjnych na poziomie krajowym oraz międzynarodowym. Na bieżąco udostępniane są artykuły, stanowiska oraz opinie prawników, Koalicji Ratujmy Rzeki, a także innych organizacji zaangażowanych w problematykę środowiskową.

Dla laika akty prawne nie zawsze są proste i zrozumiałe. Dostęp do informacji o aktualnych pracach rządu powinien być jawny i powszechny. Pragniemy, aby każdy mógł mieć wgląd w zmiany wprowadzane w prawo krajowe.

Treści skierowane są do osób oraz organizacji poszukujących profesjonalnej wiedzy lub pomocy prawnej w dziedzinie ochrony środowiska. Celem jest przekazanie w przystępny sposób informacji na temat aktualnych zmian aktów prawnych z uwzględnieniem potrzeb środowiska.

Portal Monitoring Prawa Środowiskowego został stworzony w ramach projektu „Strażnicy dobrego stanu wód-monitoring regulacji środowiskowych” realizowanego przez Stowarzyszenie Ekologiczne Eko-Unia oraz Towarzystwo na Rzecz Ziemi w celu wsparcia dla Koalicji Ratujmy Rzeki.

PRAWO RZEKI