Home Aktualności Małe granty dla zrównoważonego rozwoju – II edycja

Małe granty dla zrównoważonego rozwoju – II edycja

Możliwość komentowania Małe granty dla zrównoważonego rozwoju – II edycja została wyłączona

Interesuje Cię lokalna akcja dla promowania ochrony środowiska? A może chciałbyś/chciałabyś pokazać, że rozwój społeczności lokalnej to nie tylko PKB ale przede wszystkim jakość życia? Chciałbyś/chciałabyś, aby społeczność lokalna robiła więcej rzeczy razem? Lubisz akcje pro publico bono? Chcesz upiększyć lokalny świat i uczynić go bardziej atrakcyjnym? Zależy Ci, aby życie w Twoim otoczeniu było zdrowsze? Chciałbyś zorganizować akcję bądź protest, także przy wykorzystaniu sztuki? A może stawiasz na połączenie spraw ekologicznych, społecznych i ekonomicznych? W takim razie aplikuj o „Mały grant dla zrównoważonego rozwoju”.

Stowarzyszenie Ekologiczne EKO-UNIA ogłasza konkurs na „Małe granty dla zrównoważonego rozwoju” w ramach Funduszu Małych Grantów EKO-UNII

Celem jest promocja zasady zrównoważonego rozwoju

O grant aplikować mogą fundacje, stowarzyszenia, przedszkola, szkoły, instytucje publiczne.

Preferowane będą działania, obiekty/instalacje, inicjatywy, wydarzenia, które popularyzują zasadę zrównoważonego rozwoju w jej wymiarze społecznym, ekologicznym i ekonomicznym. Przy ocenie wniosków będziemy kładli nacisk właśnie na ten aspekt – zależy nam na kreatywnym i przemyślanym promowaniu zasady zrównoważonego rozwoju. W Polsce zasada ta wciąż kojarzona jest głównie z dużymi działaniami infrastrukturalnymi. Nam chodzi o to, aby przybliżyć tą ideę obywatelom, aby mogli ją „przeżyć”, doświadczyć, oglądać, realizować.

Mogą to być działania jednorazowe, jednak wartością dodaną będą z pewnością wydarzenia/obiekty, które będzie można multiplikować, które zostaną zapamiętane poprzez konkretne przykłady.

Ważne jest, aby umacniany był kapitał społeczny miejscowości, gminy, dzielnicy. W działaniach ważna będzie tez promocja partycypacji, równości pod względem płci czy wieku oraz wartości demokratyczne.

Regulamin, Małe granty II edycja

Stowarzyszenie Ekologiczne Ekologiczne EKO-UNIA przeznaczyło na konkurs małych grantów 30 000,00 zł

W konkursie można się starać o grant w wysokości do 1000,00 zł.

Termin składania wniosków do dnia 20 listopada włącznie 2017 r.
Formularz, Małe Granty II edycja
Umowa, II Edycja