Home Aktualności Recykling Rejs

Recykling Rejs

logo_rj_mae

logo_rj_maePierwszy w Polsce „Recykling Rejs” Zapraszam na konferencję prasową inaugurującą ekologiczny spływ Odrą pt. „Recykling Rejs”. 8 sierpnia (poniedziałek), godzina 10.00, Zatoka Gondoli we Wrocławiu. Znajduje się ona przy ul. Purkyniego, między Muzeum Narodowym i Wzgórzem Polskim we Wrocławiu, w miejscu ujścia dawnej Fosy Miejskiej do Odry.

recykling_rejs_003_mayCelem „Recykling Rejsu” jest walka z zaśmieceniem polskich rzek. Odpady, które znajdują się w Odrze, nie powinny trafiać do rzeki tylko do recyklingu. Taka też jest idea wyprawy. Podczas 500 km samotnego kajakowego spływu Dominik Dobrowolski – wrocławski ekolog i podróżnik – będzie spotykał się z lokalnymi mieszkańcami namawiając do wspólnej troski o czystość rzeki. Finał „Recykling Rejsu” planowany jest w Szczecinie 23 sierpnia. Patronat nad „Recykling Rejsem” sprawują: Prezydent Wrocławia Rafał Dutkiewicz oraz Prezydent Szczecina Piotr Krzystek.

Szczegóły wyprawy na stronie www.recykling-rejs.pl

W razie pytań służę dodatkowymi informacjami,

Pozdrawiam, Dominik Dobrowolski, dominik@eko.org.pl , tel. kom. 697 092 978