Brak komentarzy 248 Odsłon

Największe wydarzenie ekologiczne na Dolnym Śląsku otwierające rok 2019:

Możliwości wynikające z transformacji energetycznej Dolnego Śląska Startowy katalog działań oddolnych

Wydarzenie na Facebooku: https://www.facebook.com/events/2251158085161629/

Celem konferencji jest prezentacja alternatywnych metod pozyskania energii oraz możliwych scenariuszy dla polskiego i dolnośląskiego sektora energetycznego.

Konferencja jest skierowana przede wszystkim do:

• polityków samorządowych,

• urzędników z Dolnego Śląska zajmujących się kwestiami energetyki i ochrony środowiska,

• ekspertów i naukowców zainteresowanych tematem transformacji energetycznej województwa,

• lokalnych działaczy oraz organizacji pozarządowych.

W programie przewidujemy m.in. wykład prof. dr hab. inż. Jana Popczyka – eksperta od elektroenergetyki z Politechniki Śląskiej, prelekcję na temat roli klastrów energetycznych i gmin w transformacji energetycznej, a także wystąpienia Radnych z Sejmiku Województwa Dolnośląskiego, którzy opowiedzą o planach jakie mają w tym kierunku władze samorządowe.

Konferencja jest organizowana przez Stowarzyszenie Ekologiczne EKO-UNIA przy wsparciu Instytutu Rozwoju Terytorialnego. Do udziału zapraszamy radnych Sejmiku Województwa Dolnośląskiego, a także polityków, działaczy i urzędników zainteresowanych tematem zielonej transformacji energetycznej województwa dolnośląskiego.

Wydarzenie odbędzie się dnia 29.01.2019 r. w Instytucie Rozwoju Terytorialnego przy ul. Dawida 1A we Wrocławiu w godzinach od 11:00 do 15:30. HARMONOGRAM przedstawimy w najbliższych dniach.

Chęć uczestnictwa należy zgłaszać na e-mail: ppomian@eko.org.pl (podając imię, nazwisko, instytucję, nr telefonu, e-mail). Udział jest BEZPŁATNY. Ilość miejsc jest ograniczona.

Z wyrazami szacunku,

Radosław Gawlik
Paweł Pomian

ZAPROSENIE HARMONOGRAM_29.01.19