Home Aktualności Zielona Wachta

Zielona Wachta

zielona-wachta

Prowadzimy obecnie projekt „Zielona Wachta” wspierający interwencje pro-ekologiczne. Jeśli byłeś świadkiem dewastacji przyrody, jawnego naruszenia przepisów ochrony środowiska, a nie wiesz jak formalnie zareagować, jeśli potrzebujesz wsparcia organizacji ekologicznej – nie bądź bierny, napisz! Stowarzyszenie zapewnia profesjonalną pomoc ekspercką oraz prawną, podpowie jak i gdzie skierować daną sprawę. Dbając o środowisko dbasz o siebie! Prowadzone interwencje ekologiczne są różnorodne – w sprawie wycinki alei drzew, przeciwko inwazyjnej rozbudowie obiektów budowlanych naruszających integralność okolicznych terenów przyrodniczo cennych, interwencje wspierające społeczne protesty proprzyrodnicze, itp. Zgłoszenia pod adresem: Stowarzyszenie Ekologiczne EKO-UNIA ul. Białoskórnicza 26 50-134 Wrocław tel/fax 071 344 22 64 e-mail: info-ekounia@eko.org.pl Nasze interwencje: Nadolice Wielkie >> Planowana ferma trzody chlewnej w Wołowie >> Ryw mew – niszczenie siedlisk >> Wspólna polityka rybacka >> Wycinka lipy na trasie Świdnica – Strzegom >> Płazy na placu budowy autostrady A1 – Piekary Śląskie >> Wycinka drzew przy zabudowie mieszkaniowej – Kamieniec Ząbkowicki >> Interwencja w sprawie firmy Mo-BRUK z Wałbrzycha >> Transport kruszyw w rozlewisku Odry >> Plan zagospodarowania Rembertowa >>   nfos_top_logo   Naszym sponsorem jest Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej  ]]>