– nowe alergeny mogą pojawić się w żywności i pyłku, i w ten sposób uwolnić się do środowiska.
– nowe toksyny mogą pojawić się w żywności, co spowoduje, że zarówno organizmy agroekosystemu, jak i ludzie będą eksponowani na nowe toksyny, kiedy wejdą w kontakt z GMO lub zjedzą rośliny tak zmodyfikowane.
– toksyny występujące w środkach spożywczych mogą osiągać wyższe stężenia lub pojawiać się w częściach jadalnych roślin.
Podpisz petycję w sprawie wprowadzenia 20-letniego moratorium >>
]]>
-
Aspekty prawne i ekonomiczne spółdzielni oraz wyzwania netmeteringu
Zapraszamy na trzeci i ostatni webinar z serii, poświęcony kluczowym zagadnieniom prawnym … -
Luka w przepisach zagraża efektywności systemu kaucyjnego
1 października w Polsce wprowadzono system kaucyjny, który ma ograniczyć zaśmiecenie środo… -
Posiedzenie Senackiego Zespołu — Spółdzielnie Energetyczne i Obywatelskie Społeczności Energetyczne w transformacji energetycznej Polski
Energetyka obywatelska to dziś jedna z najbardziej inspirujących przestrzeni transformacji…
Załaduj więcej... Aktualności
Zobacz również
Aspekty prawne i ekonomiczne spółdzielni oraz wyzwania netmeteringu
Zapraszamy na trzeci i ostatni webinar z serii, poświęcony kluczowym zagadnieniom prawnym …
