– nowe alergeny mogą pojawić się w żywności i pyłku, i w ten sposób uwolnić się do środowiska.
– nowe toksyny mogą pojawić się w żywności, co spowoduje, że zarówno organizmy agroekosystemu, jak i ludzie będą eksponowani na nowe toksyny, kiedy wejdą w kontakt z GMO lub zjedzą rośliny tak zmodyfikowane.
– toksyny występujące w środkach spożywczych mogą osiągać wyższe stężenia lub pojawiać się w częściach jadalnych roślin.
Podpisz petycję w sprawie wprowadzenia 20-letniego moratorium >>
]]>
-
Opłakany stan ochrony przeciwpowodziowej
Pomimo upływu 25 lat nie wyciągnięto nauki z bolesnej lekcji wielkiej powodzi 1997 roku na… -
Obserwator TEEP czerwiec 2022
(Transformacja Energetycznej Ponad Podziałami) W obecnym numerze znajdują się min. ciekawe… -
Las Zakrzowski potrzebuje ochrony!
Las Zakrzowski i inne lasy wokół Aglomeracji Wrocławskiej potrzebują natychmiastowej i sku…
Załaduj więcej... Aktualności
Zobacz również
Opłakany stan ochrony przeciwpowodziowej
Pomimo upływu 25 lat nie wyciągnięto nauki z bolesnej lekcji wielkiej powodzi 1997 roku na…