– nowe alergeny mogą pojawić się w żywności i pyłku, i w ten sposób uwolnić się do środowiska.
– nowe toksyny mogą pojawić się w żywności, co spowoduje, że zarówno organizmy agroekosystemu, jak i ludzie będą eksponowani na nowe toksyny, kiedy wejdą w kontakt z GMO lub zjedzą rośliny tak zmodyfikowane.
– toksyny występujące w środkach spożywczych mogą osiągać wyższe stężenia lub pojawiać się w częściach jadalnych roślin.
Podpisz petycję w sprawie wprowadzenia 20-letniego moratorium >>
]]>
-
Jak uniknąć powtórki katastrofy ekologicznej na Odrze?
Brak poważnych zmian w systemie zarządzania wodą naraża Polskę na kolejne kryzysy na rzeka… -
Dołącz do sprzątania Odry!
Przypominamy o Akcja Czysta Odra 2023. W ramach akcji posprzątamy Odrę wzdłuż całej jej dł… -
NIE dla wycinki wrocławskich lasów!
Dziś wraz z mieszkańcami i aktywistami protestowaliśmy pod siedzibą Regionalnej Dyrekcji L…
Załaduj więcej... Aktualności
Zobacz również
Jak uniknąć powtórki katastrofy ekologicznej na Odrze?
Brak poważnych zmian w systemie zarządzania wodą naraża Polskę na kolejne kryzysy na rzeka…