– nowe alergeny mogą pojawić się w żywności i pyłku, i w ten sposób uwolnić się do środowiska.
– nowe toksyny mogą pojawić się w żywności, co spowoduje, że zarówno organizmy agroekosystemu, jak i ludzie będą eksponowani na nowe toksyny, kiedy wejdą w kontakt z GMO lub zjedzą rośliny tak zmodyfikowane.
– toksyny występujące w środkach spożywczych mogą osiągać wyższe stężenia lub pojawiać się w częściach jadalnych roślin.
Podpisz petycję w sprawie wprowadzenia 20-letniego moratorium >>
]]>
-
Debata wyborcza: Jakiej transformacji energetyki i ochrony klimatu potrzebujemy?
Do udziału zaprosiliśmy przedstawicieli największych komitetów wyborczych i partii polityc… -
Fundusze na rozwój firm – od kuchni. Bezpłatne szkolenie w Zgorzelcu
Zapraszamy na warsztat poświęcony funduszom na wsparcie przedsiębiorców i ich inwestycji w… -
„Drzewa we Wrocławiu – problemy ochrony i rozwiązania”. Zapraszamy na szkolenie
Serdecznie zapraszamy wszystkich mieszkańców, dla których drzewa są drogie (w tym radnych …
Załaduj więcej... Aktualności
Zobacz również
Debata wyborcza: Jakiej transformacji energetyki i ochrony klimatu potrzebujemy?
Do udziału zaprosiliśmy przedstawicieli największych komitetów wyborczych i partii polityc…