– nowe alergeny mogą pojawić się w żywności i pyłku, i w ten sposób uwolnić się do środowiska.
– nowe toksyny mogą pojawić się w żywności, co spowoduje, że zarówno organizmy agroekosystemu, jak i ludzie będą eksponowani na nowe toksyny, kiedy wejdą w kontakt z GMO lub zjedzą rośliny tak zmodyfikowane.
– toksyny występujące w środkach spożywczych mogą osiągać wyższe stężenia lub pojawiać się w częściach jadalnych roślin.
Podpisz petycję w sprawie wprowadzenia 20-letniego moratorium >>
]]>
-
Energia obywatelska na rozdrożu. Spółdzielnie energetyczne jako klucz do przyszłości samorządowej fotowoltaiki
Polskie samorządy w ciągu ostatnich lat wydały ponad 1,5 miliarda złotych na inwestycje w … -
Najnowsze wyniki ogólnopolskiego badania dotyczącego inwestycji samorządów w instalacje fotowoltaiczne
W imieniu organizatorów serdecznie zapraszamy do udziału w 6(17). seminarium projektu OTE.… -
Najdroższy projekt w Polsce pod lupą. EKO-UNIA ujawnia list do ABW
„Atomowy król jest nagi” – ostrzegają eksperci, którzy alarmują, że największa i najdroższ…
Załaduj więcej... Aktualności
Zobacz również
Energia obywatelska na rozdrożu. Spółdzielnie energetyczne jako klucz do przyszłości samorządowej fotowoltaiki
Polskie samorządy w ciągu ostatnich lat wydały ponad 1,5 miliarda złotych na inwestycje w …