– nowe alergeny mogą pojawić się w żywności i pyłku, i w ten sposób uwolnić się do środowiska.
– nowe toksyny mogą pojawić się w żywności, co spowoduje, że zarówno organizmy agroekosystemu, jak i ludzie będą eksponowani na nowe toksyny, kiedy wejdą w kontakt z GMO lub zjedzą rośliny tak zmodyfikowane.
– toksyny występujące w środkach spożywczych mogą osiągać wyższe stężenia lub pojawiać się w częściach jadalnych roślin.
Podpisz petycję w sprawie wprowadzenia 20-letniego moratorium >>
]]>
-
Twoje 1,5 procenta dla Stowarzyszenia EKO-UNIA
Stowarzyszenie EKO-UNIA od 30 lat działa w trosce o środowisko, lepszy klimat i naszą wspó… -
Energia kobiet w transformacji regionu zgorzeleckiego vol. 2
Po sukcesie grudniowego wydarzenia “Energia kobiet w transformacji regionu zgorzelec… -
Obywatelskie Społeczności Energetyczne – warsztaty w Krakowie
Stowarzyszenie Ekologiczne EKO-UNIA oraz Zielony Instytut serdecznie zapraszają na warszta…
Załaduj więcej... Aktualności
Zobacz również
Twoje 1,5 procenta dla Stowarzyszenia EKO-UNIA
Stowarzyszenie EKO-UNIA od 30 lat działa w trosce o środowisko, lepszy klimat i naszą wspó…