– nowe alergeny mogą pojawić się w żywności i pyłku, i w ten sposób uwolnić się do środowiska.
– nowe toksyny mogą pojawić się w żywności, co spowoduje, że zarówno organizmy agroekosystemu, jak i ludzie będą eksponowani na nowe toksyny, kiedy wejdą w kontakt z GMO lub zjedzą rośliny tak zmodyfikowane.
– toksyny występujące w środkach spożywczych mogą osiągać wyższe stężenia lub pojawiać się w częściach jadalnych roślin.
Podpisz petycję w sprawie wprowadzenia 20-letniego moratorium >>
]]>
-
Akcja Czysta Odra zbliża się wielkimi krokami!
Zaczynamy 26.04, kończymy 5.05. To już trzeci raz, gdy wspólnie w przeciągu zaledwie 10 dn… -
Elektrownia atomowa w Choczewie zagraża bezpieczeństwu energetycznemu Polski
Rząd PiS lokalizując elektrownię jądrową (EJ) w gminie Choczewo na wybrzeżu Bałtyku nie zw… -
Autonomia energetyczna gmin – ENERGETYKA OBYWATELSKA
Serdecznie zapraszamy na konferencję pt. Autonomia energetyczna gmin – ENERGETYKA OBYWATEL…
Załaduj więcej... Aktualności
Zobacz również
Akcja Czysta Odra zbliża się wielkimi krokami!
Zaczynamy 26.04, kończymy 5.05. To już trzeci raz, gdy wspólnie w przeciągu zaledwie 10 dn…