Home Aktualności I Targi Ekologicznej Żywności TAR-ECO 2010

I Targi Ekologicznej Żywności TAR-ECO 2010

tar eco_logo

tar eco_logoZapraszamy do udziału w targach ekologicznej żywności i stylu życia ” TAR-ECO”. 11-13 czerwca w Hala Stulecia we Wrocławiu. Jest to impreza kierowana do wszystkich tych, którzy prowadzą zdrowy tryb życia lub chcą się dowiedzieć, jak zacząć.

Targi TAR-ECO we Wrocławiu są organizowane pod patronatem Wicemarszałka Województwa Dolnośląskiego i we współpracy z Urzędem Marszałkowskim. Staramy się również o patronat Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

TAR-ECO to impreza stworzona po to, aby ułatwić firmom znalezienie nowych partnerów i kontrahentów handlowych. Jest to doskonała okazja do wymiany doświadczeń pomiędzy właścicielami firm, a także do spotkania z przedstawicielami sklepów i hurtowni.

Targi TAR-ECO są wydarzeniem, które pragniemy włączyć w cykl działań promocyjnych zarówno Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi jak i Urzędu Marszałkowskiego Województwa Dolnośląskiego realizujących program promocji żywności ekologicznej. Organizacja wielu imprez targowych, a także obserwacje wydarzeń targowych w innych regionach Polski, a także za granicą spowodowała, iż uznaliśmy, że jest to odpowiedni czas, aby taka impreza zaistniała również na Dolnym Śląsku. Targi TAR-ECO będą stworzone w oparciu o dwie ekspozycje: część targową, kierowaną do firm (producentów, dystrybutorów i hurtowników żywności ekologicznej) zlokalizowaną wewnątrz hali oraz część kiermaszową znajdującą się w kuluarach lub na terenie zewnętrznym. W części kiermaszowej będzie można degustować oraz zakupić produkty ekologiczne oraz regionalne. Część targowa, wraz z panelami dyskusyjnymi oraz oprawą sceniczną ma być okazją do prezentacji producentów i dystrybutorów produktów ekologicznych.

Wśród wystawców znajdą się: producenci, dystrybutorzy, hurtownicy/sprzedawcy zdrowej żywności, stowarzyszenia, jednostki samorządowe, jednostki certyfikujące.

Planujemy organizację wykładów i szkoleń z zakresu zagadnień związanych ze zdrową żywnością oraz pozyskiwaniem certyfikatu.

Jakie są zalety targów TAR-ECO?

Po pierwsze: ekspozycja zostanie podzielona na sektory związane m.in. z prezentacją produktów ekologicznych posiadających aktualny CERTYFIKAT „Rolnictwa Ekologicznego”;

Po drugie: w wydzielonej części ekspozycji będzie możliwość sprzedaży produktów i usług, które Państwa firma oferuje klientowi.

Po trzecie: targi to gwarancja promocji przed bezpośrednim odbiorcą Twoich produktów na Dolnym Śląsku.

Po czwarte: mogą Państwo liczyć na dużą odwiedzalność (dzięki przystępnym cenom biletów).

Ponadto: KIERMASZ PRODUKTÓW Ekologicznych na terenach zewnętrznych, doskonale znany obiekt (Hala Stulecia), chłonny i bogaty rynek potencjalnych klientów (Dolny Śląsk, Wrocław, Opolszczyzna, zielonogórskie) oraz profesjonalna obsługa (Agencja WIGOR posiada doświadczenie w organizacji imprez i targów).

Wszystkich zainteresowanych udziałem zapraszamy do kontaktu z Biurem Organizatora. Szczegóły znajda Państwo na naszej stronie www.wigor-targi.com