Home Aktualności Konferencja Ogólnopolskiej Koalicji „Rozwój TAK-Odkrywki NIE” .

Konferencja Ogólnopolskiej Koalicji „Rozwój TAK-Odkrywki NIE” .

Możliwość komentowania Konferencja Ogólnopolskiej Koalicji „Rozwój TAK-Odkrywki NIE” . została wyłączona

Legnica, Wrocław, 12.09.2016 r. Szanowni Państwo Koalicjanci, Przypominamy – już za 8 dni,  tj.  20 września 2016 r. (wtorek), w Warszawie w Sejmie RP (Sala Kolumnowa) odbędzie się konferencja Ogólnopolskiej Koalicji „Rozwój TAK-Odkrywki NIE” .      Hasłem konferencji będzie „Chrońmy wodę i ziemię – obywatele przeciw kopalniom węgla brunatnego!” zaś tematem przewodnim: „Jak rozpocząć transformację energetyczną w Polsce? Konferencja rozpocznie się o g. 16.45 a zakończy o 18.45. W zał. przesyłam zaktulizowany program i plakat. Ważne! Jednocześnie tego samego dnia od godz. 14.00 do 15.30 przed Sejmem RP odbędzie się legalne  Zgromadzenie Publiczne mieszkańców gmin zagrożonych budową kopalni odkrywkowych pod hasłem „Żadnych nowych odkrywek węgla brunatnego!” Pragniemy  ponownie serdecznie zaprosić Państwa Koalicjantów do udziału w obu tych wydarzeniach. Sprawami zorganizowanego udziału w Konferencji (przejazd do i z Warszawy) zajmują się (a raczej już zajęli i to z dobrym skutkiem …)  w poszczególnych regionach pp. Wanda Radowska, Sylwia Maćkowiak, Anna Dziadek oraz Józef Drzazgowski – oni  przekazują nam wlaśnie gotowe listy uczestników. Zaproszenia otrzymali wszyscy posłowie, drogą mailowa oraz pisemnie Ministrowie: Środowiska, Rolnictwa,Energii i Rozwoju i samorządowcy. Ci z Państwa, którzy chcą jeszcze  dołączyć i wziać udział w Konferencji  oraz  pikiecie proszeni są o  kontakt  (podanie imienia i nazwiska)  –  w nieprzekraczalnym  terminie do 15.09.2106. Info  przekazujemy do: Janusz Szymański (EKO-UNIA Wrocław, kom. 787-31-32-77, jasz333@gmail.com) lub bezpośrednio Fundacją „RT-ON” tj.  biuro@fundacja.rt-on.pl Ze względu na wymogi bezpieczeństwa w Sejmie, zgłoszenia udziału muszą być podane imiennie. Prosimy o zabranie dokumentów tożsamości oraz odpowiednio wczesne przybycie ze względu  na kontrole. Z pozdrowieniami Tomasz Waśniewski, PROGRAM KONFERENCJI]]>