Kryzys nie sprzyja rozwojowi rolnictwa ekologicznego, bo wyższe ceny tzw. zdrowej żywności są barierą dla kupujących – informuje działająca przy polskim ministrze rolnictwa Fundacja Programów Pomocy dla Rolnictwa. Według Fundacji ostatnie dane brytyjskich organizacji monitorujących handel wskazują, że popyt na żywność ekologiczną zmniejszył się zarówno w Europie, jak i w Ameryce Północnej. Żywność taką kupują przede wszystkim średnio zamożne klasy społeczeństwa. Jednak w okresie recesji gospodarczej często zadowalają się one produktami z supermarketów.
]]>-
Niepokojące wyniki badania Decybele Przyszłości. Radni i prezydenci miast nie chcą rozmawiać o hałasie
Instytut Ekologii Akustycznej wraz z inicjatywą Ekowyborca przeprowadził pionierskie badan… -
Piece kopciuchy nadal trują!
Na Dolnym Śląsku trwa akcja Polskiego Alarmu Smogowego “Zobacz czym oddychasz”… -
Region zgorzelecki powinien być bardziej niezależny energetycznie. Jest na to konkretny sposób!
W sprawiedliwej transformacji energetycznej nie chodzi tylko o dekarbonizację energetyki &…
Załaduj więcej... Aktualności
Zobacz również
Niepokojące wyniki badania Decybele Przyszłości. Radni i prezydenci miast nie chcą rozmawiać o hałasie
Instytut Ekologii Akustycznej wraz z inicjatywą Ekowyborca przeprowadził pionierskie badan…