Kryzys nie sprzyja rozwojowi rolnictwa ekologicznego, bo wyższe ceny tzw. zdrowej żywności są barierą dla kupujących – informuje działająca przy polskim ministrze rolnictwa Fundacja Programów Pomocy dla Rolnictwa. Według Fundacji ostatnie dane brytyjskich organizacji monitorujących handel wskazują, że popyt na żywność ekologiczną zmniejszył się zarówno w Europie, jak i w Ameryce Północnej. Żywność taką kupują przede wszystkim średnio zamożne klasy społeczeństwa. Jednak w okresie recesji gospodarczej często zadowalają się one produktami z supermarketów.
]]>-
Setki ton porzuconych śmieci w wakacyjnych kurortach. Raport EKO-UNII
Każdego roku w gminach turystycznych zbiera się tony śmieci z nielegalnych wysypisk, a kos… -
Wakacje ze śmieciami. Czy system kaucyjny oczyści środowisko? ┆DEBATA
Serdecznie zapraszamy na debatę pt. „Wakacje ze śmieciami. Czy system kaucyjny oczyści śro… -
Podzwonne dla Odry
Katastrofa na Odrze nadal trwa alarmują ekolodzy z Koalicji Czas na Odrę. Wyłowiono ponad …
Załaduj więcej... Aktualności
Zobacz również
Setki ton porzuconych śmieci w wakacyjnych kurortach. Raport EKO-UNII
Każdego roku w gminach turystycznych zbiera się tony śmieci z nielegalnych wysypisk, a kos…