Home ENERGIA i KLIMAT Autobus atomowy- żólte światło we Wrocławiu

Autobus atomowy- żólte światło we Wrocławiu

Stoisko Eko-Unii

{multithumb}Stoisko Eko-Unii3. grudnia, po uzyskaniu zgody na Politechnice Wrocławskiej, przedstawiciele Stowarzyszenia Ekologicznego Eko-Unia rozstawili stolik z ulotkami i materiałami, pokazującymi „mitologię” związana z promowaniem i uzasadnieniem decyzji o budowie elektrowni atomowych w Polsce. Spotkanie spotkało się z zainteresowaniem telewizji (zobacz Fakty Dolnośląskie 3.12. [szukaj od min. 16:30 do 17:50] )

Stoisko Forum AtomowegoDyskusjaRadosław Gawlik w dyskusji z przedstawicielem Forum Atomowego Postawilismy stolik w pobliżu dość bogatej wystawy Autobusu atomowego”. Rozdawaliśmy materiały swoje, Inicjatywy Antynuklearnej, Koalicji Klimatycznej, Instytutu na rzecz Ekorozwoju, Klubu Ekologicznego Okręgu Mazowieckiego, profesorów Mielczarskiego i Popczyka a także książkę „Mit i rzeczywistość energetyki jądrowej” – Fundacji Boella.

Pojawiło sie trochę naszych stronników, którzy wywołali dośc burzliwą dyskusję z przedstwicielami „Atomowego autobusu”. Sądzę, że nie oddaliśmy pola. Autobus atomowy, to kilkanaście osób, które autobusem odwiedzaj a 12 ośrodków akademickich z przesłaniem oswajania studentów z „przyjazną” energetyka atomową. Organizuje to Fundacja Forum Atomowe, a wspiera państwowa spółka PGE Energia Jądrowa S.A. oraz wielu partonów honorowych i meidialnych.

Artykuł w serwisie Zielona Brama >>

Załaduj więcej... ENERGIA i KLIMAT